Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
    Момчета колата ми записа грешка Р 0235

неизправност във веригата на датчика "А" за налягане на турбото!

къде се намира този датчик да му проверя кабеляците и с фес как да го тествам,как е написан!

Благодаря Ви предварително!
    Виж си клапана на радиатора който управлява турбото!
    Може и да ти е позацапана геометрията!
    Диагностика в движение кат за начало!
    sigpic
    Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
    156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
    147 JTDm 140-Малката манекенка
    GT- JTDm 150

Comment

• Първоначално публикувано от danko84 Покажи съобщение
      Някой кара ли с LED крушки на мястото на габаритите за дневни вместо да пуска къси? Говоря за такива крушки W5W Т10 с няколко светодиода. Чета, че светят доста силно и минавало за пред полицаите, но дали няма да свети check-a за изгоряла крушка?
      Аз съм с такива крушки на габарита + angel eyes + devil eyes. Чека не ми свети. Веднъж ме спряха и ме пита полицая защо не карам на къси, и му обясних, че никъде в закона не е казано че трябва да карам на къси светлини лятно време, а на дневни светлини,и взе да мрънка нещо, но ме пусна.
      Alfa 156, 2.0 TS
      VW Vento 1.8- Бившата
      Не искам богатство, не искам пари, а искам на бирата и бензина старите цени !!!

Comment

• Първоначално публикувано от haljscho Покажи съобщение
        Виж си клапана на радиатора който управлява турбото!
        Може и да ти е позацапана геометрията!
        Диагностика в движение кат за начало!
        Мерси,на клапана какво да му гледам точно,геометрията може и да е зацапана но като я мърдам на ръка добре се движи и връща!

става въпрос сигурно за клапана който е закачен на радиатора над перката,така ли?
        от който маркучите отиват към вакуума на турбината?

правилно ли те разбирам?
        Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
        Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

• LED габарити

Quote:
          Originally Posted by danko84
          Някой кара ли с LED крушки на мястото на габаритите за дневни вместо да пуска къси? Говоря за такива крушки W5W Т10 с няколко светодиода. Чета, че светят доста силно и минавало за пред полицаите, но дали няма да свети check-a за изгоряла крушка?

Вчера и аз боднах едни ЛЕД ламби на габаритите - изглеждат ярки, но едва ли ще минат за дневни светлини за пред милицията, е запалиха чека, че не ги догледах като ги заръчах, но ще ги лекувам като има време. Ако искаш хубави дневни светлини става добре с DRL модул, има писано в съседна тема кое как, ако ти се занимава.
          Alfa 156 2,4 JTD '99

Comment

• Първоначално публикувано от Lyubo Покажи съобщение
            Аз съм с такива крушки на габарита + angel eyes + devil eyes. Чека не ми свети. Веднъж ме спряха и ме пита полицая защо не карам на къси, и му обясних, че никъде в закона не е казано че трябва да карам на къси светлини лятно време, а на дневни светлини,и взе да мрънка нещо, но ме пусна.
            Я направи една снимка, че ми е интересно как изглеждат!

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
            Мерси,на клапана какво да му гледам точно,геометрията може и да е зацапана но като я мърдам на ръка добре се движи и връща!

става въпрос сигурно за клапана който е закачен на радиатора над перката,така ли?
            от който маркучите отиват към вакуума на турбината?

правилно ли те разбирам?
            Купи си чистител за спирачки обезмаслител на спрей, пръсни на входа и изхода и после продухай с компресор с лека струя!
            От задната старана на клапана има филтърче, черно правоъгълно или кръгло извади го и го напръскай обилно със спрея и продухай, също и в мущука който е закачен и пак продухваш леко!

Като извадиш маркуча който отива към клапана на турбото и засмучеш с уста лесно ли се движи геометрията и като изпуснеш вакума дали се чува скърцане!
            sigpic
            Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
            156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
            147 JTDm 140-Малката манекенка
            GT- JTDm 150

Comment

• .ще проверя за вакуума и ще кажа.
              А доколкото за клапана ще е добре ако има снимки за помощ.
              И другото което се питах ако затапя егера трябва ли да се пипа по софтуета,защото съм чел подобни неща и за катализатора даже.

Благодаря !

Comment

• Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                .ще проверя за вакуума и ще кажа.
                А доколкото за клапана ще е добре ако има снимки за помощ.
                И другото което се питах ако затапя егера трябва ли да се пипа по софтуета,защото съм чел подобни неща и за катализатора даже.

Благодаря !
                ЕГР-а се спира механично и софтуерно ! Катализатора режеш смело, слагаш една тръба и си готов.
                Ето клапана.

Почисти си и МАП сензора
                Alfa Romeo EX 155 1.8SS,147jtd,156TS,156jtd,
                159 1.9 няколко. 2.4 няколко, Auto, ръчка - всичко
                NEW 159 2.0 JTDm Black TI

Comment

• Първоначално публикувано от velev Покажи съобщение
                  Колеги имам следния проблем задържа педала на спирачката,и то задържа когато го натиснеш слабо за да намалиш и после го пуснеш,ако го дръпнеш леко от долу се вдига.Ако го натиснеш яко си се връща без проблем,навирах се от долу гледах дали няма да има пружина разкачена но даже мисля че изобщо никога не е имало пружина,пръсках със силиконов спрей без резултат.Имате ли идеи,само налягането от помпата ли връща педала?колата е 147
                  Е май никой не се е сблъсквал с такъв проблем
                  147 JTDm

Comment

• Спирачната система обезвъздушена ли е ? Сменявал ли си апарат , кормилна рейка скоро ?
                    Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD CF3 115CV {06.01г.} Progression / Limited edition (I) My love
                    sigpic

Comment

• Не нищо от това не е правено ,колата е моя от февруари .От тогава са правени обичайните неща -съединител ,носач,ангренаж,водна помпа,филтри,масла.Според някой проблема е или в сервото или в абс.
                      147 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от vovata Покажи съобщение
                        ЕГР-а се спира механично и софтуерно ! Катализатора режеш смело, слагаш една тръба и си готов.
                        Ето клапана.

Почисти си и МАП сензора

Мерси колега!
                        този клапан отваря ли се по някакъв начин или просто се издухва,маркучите за вакуума обикновенни ли са че са нацепени всички и мисля да ги сменя всички?!

а МАП как се почиства,и къде да го търся!
                        Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 07:56. Основание: едит

Comment

• Колеги решил съм да затъмня прозорците на 147цата,фолиото има кой да го слага по-скоро ме притеснява въпроса със разглобяването на корите и свалянет на прозорците.Много играчка ли е,и доста неща ли ще счупя при тази процедура ?

Забравих да спомена,че е 4/5 врати.Решил съм всички прозорци.

Comment

• На предния стотачка ли ще сложиш?
                            Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

• Еее няма начин.Много бие на очи.
                              пс за централния ли говориш? ако е за него...значи всички без него

Comment

• За централния да, казах го иронично :п
                                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8v

Comment

Working...
                                X